Kuna ma tegin neid esimest korda, siis mu esialgne plaan oli panna vormid ilusti ääreni šokolaadi ja maapähklivõid täis, aga kui need vormid välja võtsin, siis sain aru, et pole mõtet päris täis siiski panna, sest nii tulevad liiga magusad ja vormist välja võttes on ka madalamad ilusamad. Madalate puhul jääb ka maapähkli kiht ilusamini paistma. Järgmisel päeval tegin ka endale neid ja tegin samuti madalamad, vormi sees neid ei soovitaks selljuhul serveerida. Ei näe ilus välja, kui pool vormist on tühi.
Mina kasutasin vormiks veidi väiksema läbimõõduga muffinivormi kui muffinite tegemiseks ja see sobis hästi, Veel lisaks alltoodud retseptile võite lisada karamelli (kõigepealt 1 kiht šokolaadi, karamell, mapählivõi ja šokolaad), siis tulevad veidi magusamad, soovitan seda kasutada, siis kui teete tumeda šokolaadiga.
Vegan peanut butter cupside puhul kasutage lihtsalt tumedat šokolaadi.
7 PEANUT BUTTER CUPS`i valmistamiseks läheb vaja:
200g šokolaadi (kas siis piima või tumedat šokolaadi)
maapähklivõid.
Aseta muffinivormid taldrikule. Sulata veevannil šokolaad. Pane sulatatud šokolaad vormi põhja (umbes nii palju, et põhja ei oleks näha), seejärel pane 1teelusika täis maapähklivõid šokolaadi peale ning kata maapähklivõi veel šokolaadiga, nii et maapähklivõid ei oleks näha ja pind oleks sile. Aseta täidetud vormid vähemalt tunniks külmkappi.
Piimašokolaad taheneb aeglasemini kui tume šokolaad, seetõttu piisab tumeda šokolaadiga tehes 30 minutist külmkapis.
Tumeda šokolaadiga
See on siis kõrgem variant ja veidi vähem tahke kui võiks olla, aga kuna aeg surus peale, siis sain seda vähem külmas hoida kui oleks vaja.
Tegin neid oma elukaaslasele, kes on suur maapähklivõi fänn ning pärast proovimist ta ei saanud isegi aru, et need ei ole poest ostetud, vaid ise tehtud :)
VastaKustuta