Hei hei.
Mõtlesin, et võiksin oma esimest postitust alustada veidi teisiti, räägin pisut endast, kes ma olen ja miks ma otsustasin blogi pidama hakata ning lõppu panen ka oma lemmik koogi retsepti.
Blogi pidamise mõte on olnud mul juba pikemat aega mõttes ja nüüd see siis lõpus sai teoks. Üks põhjus, miks ma hakkan blogima on see, et see on mu uurimustöö teema ’’Koogi-tordi blogi’', mis koosneb juba tegelikult mitte ainult blogi pidamisest, vaid ka sellest, et ma pean enda koolis kohvikut, kus müün saiakesi, muffineid ja koogikesi. Kohvikust tuleb veel tulevikus kindlasti postitusi, kus ma räägin, mida ma teen teenitud kasumiga ja ka retsepte. Ja veel seoses minu uurimustööga, ma oleks äärmiselt tänulik igasuguse tagasiside eest, kas siis anonüümselt või oma nime alt, postituste alla komentaaridesse, tagasisidet saan ma oma uurimustöö vormistamisosas ära kasutada ja see annaks kindlasti palju juurde.
Küpsetamise vastu olen huvi tundud juba väiksest saati, sellest ajast, kui ma mäletan oma lapsepõlve. Tegime vanaemaga väga tihti kaneelirulle ja nüüd ma oskan neid kasvõi unepealt teha, ma arvan, et juba siis ma sain endale küpsetamispisiku.
Ma küpsetan suheteliselt tihti, nädalas tuleb umbes 1-2 postitust, alguses ilmselt rohkem, sest siis ma saan oma kohviku asjadest ka blogida. Üritan teha oma postitused võimalikult omanäoliseks ja huvitavaks, et ei oleks ainult retsept, vaid ka mingi lugu seotud selle retseptiga. Et näha mu uusi postitusi esimesena, vajuta paremal olevale nupule ’’Jälgi’'.
Kuna ma ise püüdlen ka täis veganluse poole, siis ma lisan siia ka vegan maiustuste retsepte.
Ühtlasi pooldan ma ka väga tervislikku eluviisi, sportimist ja tasakaalustatud toitumist. Ma üritan panna iga retsepti alla kui palju kcal see kook/tort/saiake sisaldab.
Minu retseptid ei ole 100% minu enda looming, pigem paljusid retsepte olen ma endale sobivaks kohandanud ja paljud on ka sellised, mis on mu enda peas ja ma ei tea kust ma need saanud olen. Kui ma kasutan kellegi teise retsepti, siis ma katsun viidata algallikale.
Nüüd aga minu lemmikretseptist. Vaieldamatut minu lemmik, iga kord kui ma tahan või pean mingit kooki tegema, siis see on mu esimene mõte, aga ma ei tee seda kuigi tihti, sest kardan teisi sellega ära tüüdata.
See kook on tõsiselt maitsev, see kate seal peal annab nii palju juurde. Proovi parem ise ja jaga oma arvamust kommentaarides, kas sellest sai ka sinu lemmikook?
Vaja läheb,
Põhi:
200g digestive küpsiseid
100g võid
Täidis:
400g kohupiima
200g toorjuustu
5 sl suhkrut
4 muna
100g hapukoort (20%)
Kate:
200g iirisekomme
100g maapõhkli segu
2,5sl võid
3sl piima
Põhja jaoks purusta digestive küpsised ühtlaseks puruks, püüa mitte jätta suuri tükke. Sulata või, kalla või küpsisepuru peale, sega kätega. Vooderda 24cm koogivormi põhja ja veidi äärtesse (PS. Ära unusta enne küpsetuspaberit koogivormile panna).
Täidise jaoks, pane ühte kaussi toorjuust, kohupiim ja hapukoor ning hakka mikserdama ja lisa ükshaaval munad, mikserda kuni mass on juba ühtlane ja toorjustu tükke pole, kui toorjuustu tükid tahavad sisse jääda, lisa miksri kiirust juurde. Seejärel lisa suhkur. Vala täidis koogivormi, küpseta 150 kraadi juures 40-45 minutit. Kook jääb veidi võdisev, tõsta see 3 tunniks külmkappi.
Katte jaoks pane iirisekommid, piim ja või potti ja sulata need veevannil ning sega pidevalt. Kuni kate on juba vedel lisa pähklisegu. Vala ettevaatlikult kate koogi peale ning tõsta kook külmkappi ja lase tal 30 minutit veel seista.
Selles koogis on ~4942kcal, päris kõva kaloripomm.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar