Milleks tellida kringlit, kui saab ise teha täpselt sellise nagu sa ise soovid. Kuigi tavaliselt on igas kringlis rosinad, siis minu lemmik kringel on karamellikattega ja ilma rosinateta. Selles retseptis rosinaid ei ole, aga kui keegi soovib, saab need ise sinna juurde lisada.
Kuna minu uurimistöö tähtaeg hakkab juba vaikselt lähenema, korraldasin ma väikese küsitluse (Vaata SIIA). Olen sealt saanud üllatavalt palju tagasisidet - vastanud on pea 300 inimest. Aitäh teile! :) Sain sealt ka palju tagasisidet, mida võiksin oma blogis hakata tegema. Küsisin, mida sooviksite rohkem näha kokandusblogides ja 75% inimestest ütles, et blogija oma kommentaare, mis tal endal sassi läks või ei õnnestunud nii hästi. Juba tänase postituse lõpus saate lugeda, mis minule kringli tegemise juures raskusi valmistas.
Vaja läheb,
Pärmitainas:
50g pärmi
100g võid
100ml vett
200ml piima
1dl suhkrut
1tl peenestatud kardemoni
550-650g jahu
Täidis:
100g võid
150g suhkrut
8g kaneeli
2 õuna
Määrimiseks:
1 muna
Katteks:
300g iirisekomme
3spl piima
2spl võid
150g maapähkli segu
50g mandlilaaste
Kuumuta pliidil või mikrolaineahjus vesi ja piim, seejärel lisa pärm ja lahusta see korralikult. Sulata või ja lisa pärmisegu hulka. Sega juurde suhkur ja kardemon. Sõtku vähehaaval juurde jahu, kuni see on piisavalt ühtlane ja enam käte külge ei hakka.
Kata tainas rätikuga ja lase tal soojas kohas vähemalt tunnike kerkida.
Täidise jaoks sulata pliidil või. Sega omavahel suhkur ja kaneel. Koori õun ja lõika väikesteks tükkideks.Sõtku tainas kergelt jahusel laual ja jaota kaheks. Rulli mõlemad osad piisavalt õhukeseks, kuid jälgi, et tainas ei läheks liiga õhukeseks (kui teed taina kaheks saad teha kaks ringi kuju). Pane rullitud tainale või, aja see õrnalt lusikaga laiali ning siis puista peale kaneeli-suhkrusegu ja õunatükid ning keera see ettevaatlikult rulli, alustades laiemast servast. Seejärel lõika pikisuunas pooleks. Keera kaks pikka riba omavahel põimikuks ja tee sellest ring, jäta seest piisavalt suur auk, sest ahjus kerkib tainas palju. Mina tegin kaks ringi ja panin need ahjuplaadile kõrvuti Pintselda need munaga üle. Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit.
Kata tainas rätikuga ja lase tal soojas kohas vähemalt tunnike kerkida.
Täidise jaoks sulata pliidil või. Sega omavahel suhkur ja kaneel. Koori õun ja lõika väikesteks tükkideks.Sõtku tainas kergelt jahusel laual ja jaota kaheks. Rulli mõlemad osad piisavalt õhukeseks, kuid jälgi, et tainas ei läheks liiga õhukeseks (kui teed taina kaheks saad teha kaks ringi kuju). Pane rullitud tainale või, aja see õrnalt lusikaga laiali ning siis puista peale kaneeli-suhkrusegu ja õunatükid ning keera see ettevaatlikult rulli, alustades laiemast servast. Seejärel lõika pikisuunas pooleks. Keera kaks pikka riba omavahel põimikuks ja tee sellest ring, jäta seest piisavalt suur auk, sest ahjus kerkib tainas palju. Mina tegin kaks ringi ja panin need ahjuplaadile kõrvuti Pintselda need munaga üle. Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit.
Sulata pliidil iirisekommid, või ja piim. Kui iirised on sulanud, sega juurde maapähkli segu. Seejärel kalla see kringlile ja aja õrnalt lusikaga laiali. Puista peale mandlilaaste.
* Põimikusks keeramine pole esimesel korral kindlasti lihtne, sest tainas võib laiali minna ja õuna tükid võivad välaja tulla, ise pidin ka sellega päris kaua mässama.
*Kui hakkad seda ringi tegema tuleb jälgida, et jääks sisse piisavalt suur auk, mul jäi natuke väike. Tervet kringlit vaadates ei näe nii hea välja, aga õnneks kui lahti lõikasin siis oli ikka nagu päris.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar