pühapäev, 20. november 2016

RISK ei õigustanud ennast: Manhattani toorjuustukook

Üks päev avastasin, et ma pole ammu siia ühtegi koogi retsepti lisanud. Mõtlesin siis proovida midagi uut ja ka selle tegemist filmida. Kuna mul külmkapis oli veel veidi toorjuustu otsustasin otsida hea toorjuustukoogi retsepti ja nii ma tegingi. Filmine läks väga hästi ja tegin seda hoopis uue nurga alt kui eelmist ning jäin tulemusega väga rahule. Kuid kui jõudis kätte maitsmis aeg, siis ma pidin pettuma... Mulle see väga peale ei läinud ja rikkus tuju ära, sest olin filmimisega nii palju vaeva näinud. See ei tähenda, et see teist kellegile meelida ei võiks, sest mu vennale meelis see ja ta ei ole selline, kes lohutuseks ütleks, et see on hea vaid ikka ausalt. 
Seda videot ma siia hetkel ei pane, võib-olla kunagi hiljem. 

Vaja läeheb, 
Põhi:
120g digestive küpsiseid
80g võid
Täidis:
400g toorjuustu
75g suhkrut
2muna
1tl vanilliekstrakti
Kate:
250g hapukoort
3sl suhkrut

 Purusta küpsised peeneks jahuks. Sulata või ning vala see küpsisepurule. Suru segu 24cm läbimõõduga vormi põhja. 
Mikserda toorjuust, muna, suhkur ja vanilliekstrakt ühtlaseks massiks. Vala koogipõhjale ning küpseta seda 150-kraadises ahjus 45 miinutit. Tõsta kook ahjust ja lase tal veidi aega jahtuda. 
Sega hapukoor ja suhkur, vala see ettevaatlikult toorjuustu kihile ja küpseta 230-kraadises ahjus 6minutit. Seejärel tõsta kook külmkappi 3-4 tunniks. 






Retsepti sain Siit





1 kommentaar:

  1. Mu lemmik kook, mitte küll selle retsepti järgi aga hea juustukoogi point on korralik rammus toorjuust, Eesti omad jäävad kuivaks.

    VastaKustuta