neljapäev, 13. aprill 2017

PIPARMÜNDIKOOK

Avastasin, et pole ammu siia ühtegi koogiretsepti pannud. Täna tuleb üks väga hea ja lihtne piparmündikoogi retsept. Põhi on veidi paksem ja täidis veidike pehmem, kuid need tasakaalustavad teineteist superhästi. Piparmündi maitse on üpris tugev, kuid mitte ka liiga tugev. 



Vaja läheb,
Põhi:
270g šokolaadiküpsiseid
130g võid
Täidis: 
3 muna
550g toorjuustu
250ml vahukoort
2tl vanillisuhkrut 
4sp suhkrut
1tl küpsetuspulbrit
2tl kartulitärklist
200g piparmündišokolaadi (After Eight)
Kate: 
100g šokolaadi
100ml vahukoort



Põhja jaoks purusta küpsised peeneks jahuks (käte vahel või siis miksris). Sulata või ning vala küpsisepurule. Suru segu 24cm läbimõõduga vormi põhja.
Vahusta kausis vahukoor, lisa juurde toorjuust ja munad, mikserda need ühtlaseks massiks. Seejärel sega juurde kõik kuivained. Tõsta lusikaga pool täidist küpsise põhjale, aseta sinna peale piparmündišokolaadi laastud, seejärel vale ülejäänud täidis sinna peale ja küpseta kooki 170-kraadises ahjus u 50 minutit. (Pärast ahjust võtmist võib täidis jääda veidi võdisev) 

Katte jaoks sulata veevannil šokolaad ja koor. Määri see õrnalt koogile ning jäta kook vähemalt 3 tunniks külmkappi seisma. 
Kaunistamiseks kasutasin: mandlilaaste ja snickersit.





1 kommentaar:

  1. Proovisin just oma 7-aastase tütrega seda kooki teha ning tulemus oli vapustav!!! Retsept on nii selgelt kirjas ning töö käik oli nii lihtne, et ei käinud ka lapsel üle jõu.

    VastaKustuta