pühapäev, 21. mai 2017

MOONIRULLID

Moonirullid, mmm.. minu kõige lemmikumad saiakesed! Ma ise ei ole neid kunagi varem teinud ma ei tea, miks isegi, aga nende tegemine ju suurt kaneelirullide omast ei erinegi nii, et lihtne. Eriti mulle meeldib kui nende peal on sulatatud šokolaad, lihtsalt vapustav!

Vaja läheb (2 ahjuplaadi täit) 
Pärmitainas:
50g pärmi
100g võid
300ml piima
1dl suhkrut
1tl peenestatud kardmoni
800ml jahu
Täidis: 
100g võid
6spl suhkrut
10spl  mooni
Määrimiseks:
2 muna

Katteks:
200g šokolaadi

Kuumuta pliidil või mikrolaineahjus piim käesoojaks, need ei tohi minna liiga kuumaks, sest muidu tainas ei kerki!!  Pane kaussi pärm ja vala soe piima peale ja lahusta need omavahel korralikult. Sulata või ning lase tal jahtud 5minutit ning seejärel lisa pärmisegu hulka. Sega juurde suhkur ja kardemon. Sõtku vähehaavel juurde jahu, kuni see on piisavalt ühtlane ja enam käte külge ei hakka.
Kata tainas rätikuga ja lase tal soojas kohas vähemalt tunnike kerkida.


Täidise jaoks sulata pliidil või. 
Sõtku tainas kergelt jahusel laual ja jaota kaheks. Rulli mõlemad osad piisavalt õhukeseks, kuid jälgi, et tainas ei läheks liiga õhukesek. Pane rullitud tainale või, aja see õrnalt lusikaga laiali ning siis puista peale pool suhkrust ja pool mooni kogusest keera see ettevaatlikult rulli, alusta laiemast servast.
Lõika rull umbes 3cm paksudeks viiludeks ja aseta saiakesed ahjuplaadile, pintselda need munaga üle ja küpseta 200 kraadises ahjus 15-20 minutit.

Sulata šokolaad veevannil, seejärel määri need saiakestele. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar